Tui Na: therapeutische lichaamsmassage

Veel gezondheidsklachten kunnen met Tui Na verminderen of voorkomen worden.Tui Na massage werkt zeer ontspannend bij nek-, schouder- en rugklachten.

Met Tui Na werk ik op bindweefsel en spierweefsel, en met nadruk ook op meridianen en acupunten die hierop te vinden zijn. Het  hele lichaam komt aan bod: rug, schouders, armen en benen. Minder vaak, maar wel in bepaalde situaties heel heilzaam: je buik en je hoofd. Met de massage kom ik diep in het weefsel.

Tui Na helpt bij vastzittende en chronische spierpijn. Klachten als migraine, rugpijn, menstruatieklachten en stressgerelateerde klachten verminderen met Tui Na. Via de acupunten en de meridianen worden de orgaansystemen van bijv. lever, maag, darmen of longen, bereikt en gestimuleerd om hun werk te doen.

Tui Na wordt toegepast op het hele lichaam. De massage heeft zowel stevige fysieke technieken met drukken, draaien en strijken, als lichtere energetische technieken. Het doel is dat je energie, de Qi, weer beter gaat stromen.

Erg prettig bij een vastzittende nek, schouder en rug. Je kunt hiervoor ook een losse afspraak maken, bijvoorbeeld als je incidenteel een opkikker voor je rug en schouders kunt gebruiken. Rug-, schouders- en nekklachten zijn vaak stress-gerelateerd.

Heb je interesse in een Tui Na massage? Neem gerust contact op.

Tui Na in combinatie met voetreflextherapie

Ik ben voetreflextherapeut en acupuncturist. Daarnaast ben ik ook Tui Na therapeut. Ik gebruik Tui Na-massage vaak in combinatie met voetreflex of acupunctuur, bijvoorbeeld om rug, schouders en nek los te maken. Vooral bij spanningsklachten is dit prettig. Bij spijsverteringsklachten combineer ik regelmatig rug- en buikmassage (Tui Na) met voetreflexmassages. Ook bij migraine is er vaak een combinatie van beide therapieën. De voorkeur van jou is hierbij ook van belang. Ook met Tui Na gebruik ik acupunten en meridianen. Door te combineren hebben we meer mogelijkheden om je klachten te lijf te gaan.

Meer weten over de opleidingen die ik heb gevolgd? Lees meer.

Mijn mogelijkheden om te behandelen zijn groter geworden door meerdere behandelvormen te combineren. Ik kan in overleg met jou kiezen wat beter bij jou en je lichaam past.