Agnes Zonnenberg

Samen met jou zorgen dat je gezonder wordt en je prettiger voelt: dat is mijn drijfveer!

Je bent van harte welkom om met mij te werken aan je gezondheid. Met voetreflex en acupunctuur kom je weer in balans en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest gestimuleerd. Ik werk in open gesprek met cliënten. Je inbreng is belangrijk om doelgericht te behandelen. Waar een klacht vandaan komt is van belang. Dat weet je vaak zelf of we komen er samen achter. Dat draagt bij aan de behandeling.

Klachten, acuut of chronisch, beperken je en kosten energie. Ik behandel je graag, met als doel dat deze klachten verminderen en je lichaam en geest weer herstellen. Je kunt dan je energie weer meer gebruiken voor wat je belangrijk vindt. Dit kan zeker ook van belang zijn als je een ziekte hebt die niet meer over gaat.

Naast voetreflex en acupunctuur gebruik ik ook tui na, moxa en cupping.

Sinds 2013 heb ik een praktijk aan huis, in hartje Amersfoort, vlak naast het station.

Benieuwd waar je mijn praktijk voor Voetreflex & Acupunctuur vindt?

Bekijk de contactgegevens van mijn praktijk

Opleiding en achtergrond

Ik ben opgeleid en gediplomeerd in westerse en Chinese voetreflextherapie, acupunctuur en Tui Na massagetherapie. Hierdoor werk ik met kennis van duizenden jaren oud en kan ik die ook doorgeven aan mensen in mijn praktijk. Heel bijzonder vind ik dat.

Om up-to-date te blijven wissel ik regelmatig ervaringen uit met collega-therapeuten, en volg ik bij- en nascholing. Ik heb naast mijn vakopleidingen, ook de opleidingen in Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis (HBO-Plato) met veel plezier gedaan en ook hiervoor volg ik nascholingen.

Ik ben niet altijd therapeut geweest. Ik heb orthopedagogiek gestudeerd, heb een tijdje in het buitenland gewerkt en ben best lang werkzaam geweest in dienstverlening aan doven en slechthorenden. Na een carrière als manager in deze dienstverlening besloot ik me om te scholen tot natuurgeneeskundig therapeut. Ik wilde weg van mijn bureau en de vergaderingen. Mijn wens was om weer individueel met mensen te gaan werken. Ik ben blij dat ik dat nu doe!

Dit zijn de opleidingen die ik heb gevolgd in Nederland en in China.

Westerse en oosterse natuurgeneeskunde

De combinatie van oosterse en westerse natuurgeneeskunde is krachtig. De westerse natuurgeneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde versterken elkaar. Beide gaan uit van een holistische visie op mensen en hun gezondheid. Een visie die ik deel, en toepas in mijn behandelingen. Ik geloof dat een gezondheidsklacht nooit op zichzelf staat, en dat je moet kijken naar de mens als geheel. Factoren als voeding, stress, leefstijl en andere omstandigheden zijn van invloed op je gezondheid en op je weerstand. Dat merk ik zelf en dat merk ik ook bij cliënten. Emoties beïnvloeden je weerstand, zowel positief als negatief. Uitputting ligt best vaak op de loer. Als je lichaam hapert, vertelt het vaak ook iets over je geest. Als je met zware ziektes te maken hebt, dan is het omgaan met die ziekte een emotioneel proces. Jezelf in balans houden, maakt dat je beter om kunt gaan met de ziekte. Herstel is een zo goed mogelijke balans vinden van wat je hebt aan kracht en vitaliteit. Dat is voor iedereen anders.

Lees hier meer over de achtergrond van voetreflextherapie en acupunctuur.

Aangesloten bij beroepsverenigingen

Ik sta als voetreflextherapeut, tui na-therapeut en acupuncturist geregistreerd bij de beroepsverenigingen FAGT en NVA.

Lees meer over deze beroepsverenigingen.