Je zwangerschapsklachten te lijf met voetreflextherapie

Zwangerschapsreflexologie helpt om ontspannen te genieten van je zwangerschap. Met rustige behandelingen die veilig zijn voor je baby, werk ik met jou aan klachten waar je last van hebt en help ik je te ontspannen.

Als je zwanger bent gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. En in je hoofd. In deze bijzondere periode kun je te maken krijgen met zwangerschapsklachten. Speciaal hiervoor bied ik zwangerschapsreflexologie aan.

Zwangerschapsreflexologie kan je helpen bij deze klachten:

 • Misselijkheid
 • Maagzuur
 • Rugpijn
 • Bekkenpijn
 • Stemmingswisselingen
 • Blaasontsteking
 • Constipatie
 • Slapeloosheid
 • Oedeem (ophoping van vocht)
 • Hoge bloeddruk
 • Stress

Natuurlijk kan het zo zijn dat jouw klacht(en) hier niet bij staan. Wil je weten of zwangerschapsreflexologie voor jou geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact op.

Alle behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Amersfoort.

Tijdens de behandeling

Ontspannen is heel belangrijk wanneer je je klachten te lijf wilt gaan. Dat is altijd de vuistregel, en die geldt helemaal als je zwanger bent. Daarom zorg ik ervoor dat je tijdens de behandeling zo comfortabel mogelijk ligt of zit. Ontspanning zorgt voor verlichting van je klachten, en door hiermee te oefenen kun je je alvast voorbereiden op je bevalling. Tijdens de behandeling merk je dat je gemakkelijk in contact komt met je baby. Je zult merken dat je kindje reageert op de behandeling en op de ontspanning.

Stuitligging - Moxa therapie

Ligt je baby in stuit? Bij een stuit- of dwarsligging kan voetreflextherapie en moxa-behandeling helpen om je kindje te laten draaien. 

De moxa-behandeling begin je bij voorkeur in de 33e week, als je kindje dan nog niet is gedraaid. Je kunt dan tot de 36e week zelf werken aan het draaien van je baby, door dagelijks moxa-behandeling te doen. Het is ook een goede voorbereiding voor een eventuele uitwendige versie door de verloskundige, als het kindje toch niet is gedraaid.

Ik leg je duidelijk uit wat je moet doen. Je gaat werken met een moxastick, die krijg je van mij mee. Hier lees je meer over moxa bij stuitligging. Het gelinkte artikel geeft je alvast een indruk van wat moxa-therapie.

Stimuleren van je bevalling

Als je uitgerekende datum gepasseerd is, en je bevalling op zich laat wachten, kun je met voetreflextherapie het bevallingsproces bespoedigen. Op die manier komt vaak de bevalling toch nog natuurlijk op gang en dan hoef je niet te worden ingeleid. Ook tijdens de bevalling kun je gebruik maken van de voetreflexmassage en acupressuur. 

Al vanaf week 36 kun je toewerken naar je bevalling door bepaalde acupunctuurpunten te drukken. Hiervoor krijg je van mij de informatie en we gaan samen de punten zoeken en het drukken oefenen. Het is leuk als je partner dan mee komt, want je partner is bij voorkeur de persoon die gaat drukken. Maar je kunt het ook zelf!

Zwangerschapsreflexologie als aanvulling

Net als bij reguliere cliënten kan ik jou als zwangere goed helpen om bepaalde klachten te verminderen of te doen verdwijnen. Zwangerschapsreflexologie sluit hiermee aan op je zelfzorg tijdens je zwangerschap. Als voetreflextherapeut vervang ik nooit de verloskundige of de gynaecoloog. Als je met ernstige klachten rondloopt, zal ik je altijd doorverwijzen naar je eigen behandelaar.