Moxa, cupping en ooracupunctuur

Acupunten en reflexzones kan ik op verschillende manieren behandelen om uw klachten te verminderen en balans te herstellen.

Moxa: warmte

Moxa-therapie is behandeling met warmte. Er wordt energie toegevoegd. Een moxa-lamp (TDP-lamp) geeft door een speciale mineralenplaat een soort warmte die makkelijk door het lichaam wordt opgenomen.  Doel is om warmte diep in het lichaam te laten binnendringen en het tekort aan energie te voeden. Via acupunten en meridianen gaat de warmte naar binnen. Met gloeiende moxa-sticks kun je boven een acupunt een indringende warmte toedienen. Moxa is een product van bijvoetkruid. Als moxa wordt gebrand of verhit ontstaat een warmte die goed aansluit bij het lichaam en daarom makkelijk wordt opgenomen. De warmte stimuleert de energiestroom en de doorbloeding. 

Cupping: stagnatie opheffen

Stagnatie van energie veroorzaakt pijn en andere klachten. Bij vastzittende spieren en zenuwpijn kun je cups gebruiken: glazen of plastic potjes die je op de huid zet daar waar de pijn is. Deze potjes worden vacuum getrokken. Ook bij andere klachten, zoals verkoudheid en griep, kun je de vacuumglaasjes gebruiken. Ze worden dan op bepaalde acupunten geplaatst, om de meridianen en organen te stimuleren.

Auriculotherapie

Bij auriculotherapie of ooracupunctuur breng ik kleine magneetballetjes, vaccaria zaadjes of verblijfsnaaldjes op oorreflexzones aan. Elk orgaan en lichaamsdeel staat in verbinding met het oor en en heeft daar één of meerdere reflexzones.

Op de te behandelen zone plak ik een magneetje of een maanzaadje met een klein pleistertje vast. Je kunt zelf de punten zacht masseren en zo stimuleren dat balans hersteld wordt. Je doet dat een aantal dagen regelmatig en dan haal je het magneetje of zaadje er weer af. De behandeling wordt na een paar dagen rust weer herhaald.

Moxa, cupping en ooracupunctuur zijn aanvullingen bij voetreflex of acupunctuur.