[ Wegens omstandigheden is de praktijk tijdelijk gesloten ]

Wat gebeurt er tijdens een voetreflexbehandeling?

Natuurlijk worden je voeten gemasseerd! Maar er komt nog wel wat meer bij kijken. Je hoeft niks mee te nemen en makkelijke kleding is handig.

Inhoud voetreflex behandeling

In grote lijnen ziet je voetreflexbehandeling er zo uit:

  • Je start met een kruidenvoetbad. Dit werkt ontspannend en helpt je aarden.
  • Tijdens het voetbad bespreken we je gezondheid. Hoe gaat het met je, en met je klacht(en)?
  • Dan masseer ik de verschillende reflexzones, meridianen en drukpunten op je voeten, onderbenen en knieën.
  • Na de massage volgt een korte rustperiode.
  • En daarna volgt de nabespreking van de behandeling.

Rug-, hand- en hoofdmassages

Afhankelijk van je klachten pas ik soms ook andere massages toe, waaronder:

  • rugmassage;
  • hoofdmassage; 
  • arm- en handmassage. 

Deze massages combineer ik met de voetreflextherapie. Op de rug en armen vind je namelijk ook bepaalde meridianen en acupunctuurpunten die goed te behandelen zijn. En een hoofdmassage zorgt voor ontspanning en helpt geweldig goed bij bepaalde vormen van hoofdpijn.

Moxa, cupping en ooracupunctuur

Als het goed is ervaar je na 5 á 6 behandelingen een duidelijke vermindering van je klacht(en). In overleg met jou kan ik de behandeling verder aanvullen met moxa-therapie, cupping en/of ooracupunctuur.

Moxa-therapie

Moxa-therapie is een behandeling met warmte, waardoor de energiestroom en de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd wordt. Ik werk met een moxa-lamp, en met zogeheten moxa-sticks, die je kunt vergelijken met brede wierookstokjes.

Cupping

Tijdens een cupping-behandeling gebruik ik glazen of plastic potjes die ik plaats op de huid, op plekken waar jij pijn ervaart. De potjes worden vacuüm getrokken. Hiermee worden de blokkades die de pijn veroorzaken weggehaald. Zodat de energie in de spieren en/of zenuwen op die plek weer verder stroomt.

Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur breng ik kleine magneetpuntjes aan op reflexzones op het oor. Ik werk dus niet met naalden. Ik plak het magneetje vast met een kleine pleister. Daarna kun je deze punten zelf zacht masseren. Hiermee stimuleer je dat de balans in je lichaam herstelt. Na een aantal dagen kun je het magneetje verwijderen. 

Kleding tijdens de voetreflexbehandeling

Tijdens de behandeling kun je het beste kleding dragen die niet knelt en waar je je prettig in voelt. Op die manier kan ik gemakkelijk je voeten en onderbenen masseren. Op de massagetafel lig je altijd onder een laken en een deken.