Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Natuurlijk word je gemasseerd! Maar er komt nog wel wat meer bij kijken. Je hoeft niks mee te nemen en makkelijke kleding is handig.

Inhoud behandeling

In grote lijnen ziet je voetreflexbehandeling er zo uit:

  • We starten met een intake- of een voortgangsgesprek: we bespreken we je gezondheid. Hoe gaat het met jou en met je klacht(en)?
  • Dan masseer ik de verschillende reflexzones, meridianen en drukpunten op je voeten, onderbenen en knieën. Je ligt dan op de comfortabele massagetafel.
  • Na de massage volgt een korte rustperiode.
  • En daarna volgt de nabespreking van de behandeling. Waren er bijzonderheden?
  • We maken een vervolgafspraak, als dat volgens jou en volgens mij goed is om te doen.

Combinatie met Tui Na therapie:

Afhankelijk van je klachten pas ik ook Tui Na massage toe. Tui Na combineer ik vaak met de voetreflextherapie. Op de rug, armen en benen vind je namelijk ook bepaalde meridianen en acupunctuurpunten die goed te behandelen zijn. En een hoofdmassage zorgt voor ontspanning en helpt geweldig goed bij bepaalde vormen van hoofdpijn. Een buikmassage kan zowel bij spijsverteringsklachten als bij emotionele klachten helpen. 

Heb je vragen over de behandeling en de verschillende mogelijkheden? Stel ze gerust.

Kleding tijdens voetreflex en Tui Na behandeling

Tijdens de behandeling kun je het beste kleding dragen die niet knelt en waar je je prettig in voelt. Op die manier kan ik gemakkelijk je voeten en onderbenen masseren. Op de massagetafel lig je altijd onder een laken en een deken.

Tui Na behandeling kan over de kleding heen. Ik gebruik dan een laken of een gladde doek om goed te kunnen masseren. Bij een korte nek-schoudermassage of behandeling op de massagestoel werk ik met een massagedoek.

In de praktijk is het gebruikelijk dat ik op de blote huid van rug, armen, buik en benen masseer. Ik gebruik dan ook olie. Ondergoed blijft altijd aan. Lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, dek ik toe met laken en/of een deken.

Aanvullend: moxa, cupping en ooracupunctuur

Als het goed is ervaar je na 5 á 6 behandelingen een duidelijke vermindering van je klacht(en). In overleg met jou kan ik de behandeling verder aanvullen met moxa-therapie, cupping en/of ooracupunctuur.

Moxa-therapie

Moxa-therapie is een behandeling met warmte, waardoor de energiestroom en de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd wordt. Ik werk met een moxa-lamp, en met zogeheten moxa-sticks, die je kunt vergelijken met brede wierookstokjes.

Cupping

Tijdens een cupping-behandeling gebruik ik glazen of plastic potjes die ik plaats op de huid, op plekken waar jij pijn ervaart. De potjes worden vacuüm getrokken. Hiermee worden de blokkades die de pijn veroorzaken weggehaald. Zodat de energie in de spieren en/of zenuwen op die plek weer verder stroomt.

Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur breng ik kleine magneetpuntjes aan op reflexzones op het oor. Ik werk dus niet met naalden. Ik plak het magneetje vast met een kleine pleister. Daarna kun je deze punten zelf zacht masseren. Hiermee stimuleer je dat de balans in je lichaam herstelt. Na een aantal dagen kun je het magneetje verwijderen.