Gezondheidsklachten

                                                                                                                                                            

Lichaam en geest

Voetreflextherapie en acupunctuur helpen als je gezondheidsklachten hebt. Zowel fysieke als mentale klachten worden minder als de energiebalans wordt verbeterd. Voorbeelden van klachten:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Menstruatieklachten en overgangsklachten
  • Rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsklachten
  • Klachten aan de blaas of urinewegen
  • Hooikoorts en allergieën
  • Somberheid
  • Burn-out

Loop jij rond met een bepaalde klacht die hier niet tussen staat, en wil je weten of voetreflextherapie of acupunctuur je kan helpen?

Neem gerust contact op!

Voetreflex bij kanker

Bij de diagnose kanker kom je in één klap in een onbekende wereld. Je hebt het vast wel eens bij anderen gezien en over gepraat, maar nu heb jij het. Je moet beslissingen nemen, je krijgt onderzoeken en je weet niet wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt.

Het is niet meer dan logisch, maar daarom niet minder heftig dat spanning, angst, verdriet en boosheid je gaan beïnvloeden. Emoties die je kracht kunnen geven, maar je ook onmachtig en bang kunnen laten voelen. De behandelingen zoals chemo en bestraling kunnen gevolgen hebben voor je spijsvertering. Spierpijn, hoofdpijn en hormonale verstoringen komen vaak meer voor dan voorheen. Neuropathie in bijv voeten en handen is een veel voorkomende bijwerking. En je kunt heel erg moe worden. Tussen de behandelingen door en na de behandelingen kunnen we samen bekijken wat aandacht nodig heeft. 

Zwangerschap

Ben je zwanger en heb je te maken met klachten die aan je zwangerschap gerelateerd zijn?

Lees meer over zwangerschapsreflexologie

De relatie tussen gezondheidsklachten

Bij het behandelen van cliënten ga ik uit van de hele persoon: lichaam en geest. Ze staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Ook de omgeving is van belang. Bij gezondheidsklachten is het vaak zo dat er meerdere klachten spelen. Eén klacht is overheersend - de hoofdklacht - en die maakt dat je hulp zoekt. De hoofdklacht kan lichamelijk of psychisch van aard zijn. Vanuit deze hoofdklacht stel ik een behandelplan op. Hierbij houd ik altijd rekening met je achtergrond en leefpatroon.

Lees meer over de mens als geheel

Persoonlijke behandeling

Ieder mens is uniek. Daarom geloof ik niet in een standaardbehandeling. Bij het opstellen van een behandelplan kijk ik altijd naar de omstandigheden en oorzaken die hebben geleid tot de klachten. Want een vrouw van 25 met vermoeidheidsklachten heeft vermoedelijk een andere behandeling nodig dan een 55-jarige man met dezelfde klacht. Daarom is een gesprek over jouw leven en omstandigheden altijd een vast onderdeel van het intakegesprek.

Lees meer over het behandeltraject