Kennis maken, intake en behandelen

We bespreken je klachten en waar die vandaan kunnen komen. Je ervaart of je je prettig voelt bij mijn werkwijze. Ik krijg bij de intake een goed beeld van jou en ga na een eerste massage, een behandelplan voor je opstellen.

Behandeltraject 

Het behandeltraject bestaat uit een intakegesprek en een eerste massage, met aansluitend ongeveer 6 á 8 behandelingen. Na de intake en de eerste massage stel ik een behandelplan voor je op. Tijdens het behandeltraject bouw ik een dossier op over het verloop van je behandelingen en de voortgang van je herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je altijd toegang tot je eigen dossier.

Intake

Als je interesse hebt om je klacht(en) te laten behandelen met behulp van voetreflextherapie en/of Tui Na, maken we een afspraak voor een intake. Die vindt plaats in mijn praktijk in Amersfoort. Tijdens de intake:

  • brengen we je klachten in kaart;
  • bespreken we je anamnese (levensloop);
  • bekijk ik je tong;
  • krijg je de eerste massagebehandeling;

Na deze intake beslis je of je verder wilt gaan met het behandeltraject. Als je dat wilt, dan stel ik aan de hand van alle informatie een behandelplan op. 

Behandelingen volgens plan, in overleg

Bij de behandelingen is steeds ruimte voor overleg. Regelmatig bespreken we hoe het gaat met jou en je klacht(en), en wanneer dat nodig is stel ik het behandelplan bij.

De eerste 3 á 4 behandelingen plannen we kort na elkaar, bij voorkeur steeds met 1 week ertussen. Op die manier activeer ik je lichaam om de blokkades waar je last van hebt, op te ruimen.

Daarna verleng ik de periode tussen de behandelingen tot 2 á 3 weken, zodat je lichaam zelf de regie weer kan overnemen.

Na het behandeltraject is het trouwens altijd mogelijk om terug te komen voor een 'onderhoudsbeurt'. Zo om de 4 á 6 weken is een prima frequentie, maar dat kunnen we in overleg ook anders invullen.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het kan een voetreflex- of Tui Na behandeling zijn of een combinatie van beide.

Lees hier meer over de inhoud van de behandeling 

Voeding en leefstijl

Als voetreflextherapeut geloof ik dat je gezondheid samenhangt met de manier waarop je eet en leeft. Daarom informeer ik tijdens de intake en je behandeltraject regelmatig naar je voedingspatroon en leefstijl. Het kan namelijk zijn dat je voeding of manier van leven van invloed is op de klacht(en) die je hebt. Zoals stress, voor veel mensen een bekend verschijnsel. Stress kan een enorme impact hebben op je gezondheid, en tijdens je voetreflex behandelingen kan ik hier extra aandacht aan besteden.   

Kosten van de intake en behandelingen 

En wil je meer informatie? Of een intakegesprek en eerste massage plannen?

Neem gerust contact op