Praktijk in elk geval nog t/m 19 mei gesloten

24 april, 2020
Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de contactberoepen in elke geval nog t/m 19 mei niet uitgevoerd mogen worden. Gelukkig is er wel wat beweging in de RIVM-maatregelen, maar nog even niet voor mij en vele andere professionals.

Praktijk in elk geval nog t/m 19 mei gesloten

Voorbereiden op een nieuwe manier van werken

In de tussentijd sta ik niet stil. Nadenken en overleggen met collega's hoe we straks weer kunnen gaan werken. Hygiënemaatregels, mondkapjes ja of nee..., anderhalve meter afstand houden in gesprek. Praktijk schilderen, wc upgraden naar meer coronabestendig handen wassen en afdrogen (papieren handdoekjes),hygiënische doekjes voor de bril. Allerlei praktische zaken kan ik nu al regelen. Wat er precies van mij en mijn collega-therapeuten verwacht gaat worden, wordt hopelijk de komende weken duidelijk.

Ik volg webinars over corona en de fysieke, mentale en emotionele gevolgen hiervan. En juist ook over de mogelijkheden om gericht te behandelen en te kunnen ondersteunen bij herstel en het vinden van een nieuwe balans.

Hoe dan ook, zowel voeten, onderbenen als rug en armen kunnen niet op afstand gemasseerd worden. Dit wil niet zeggen dat het niet goed en veilig kan gebeuren.  De beroepsvereniging en koepelorganisaties zijn in overleg met elkaar om te komen tot goed hanteerbare protocollen, op basis waarvan we op een later moment weer mogen werken.