Darmklachten blijven een taboe

15 oktober, 2016
Eén op de 4 mensen in Nederland heeft chronisch last van zijn darmen. Hierover praten is lastig en veel mensen hebben het er dus maar gewoon niet over.

Darmklachten blijven een taboe

Bij bepaalde darmklachten is het verstandig om bij je  huisarts te raden te gaan of nader onderzoek nodig is. Maar de kwalen waar blijkbaar niks aan te doen is, en die  “gewoon bij je horen” neem je maar voor lief. Heb je last hebben van winderigheid, een opgezette buik, brijachtige ontlasting, diarree, buikpijn of buikkrampen? Er zijn hier veel oorzaken voor te vinden, bijv. je eetpatroon, stress, gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, te weinig lichaamsbeweging.

Maagzuurremmers

Veel mensen slikken maagzuurremmers. Deze worden voorgeschreven bij het gebruik van medicijnen. Of om maagzuurproblemen “op te lossen”. Recent onderzoek heeft aangetoond dan deze onschadelijk gedachte medicijnen, wel schadelijke gevolgen hebben voor de darmflora en dus veroorzaker zijn van klachten. (bron: Maag Lever Darmstichting)

Voetreflex en je spijsvertering

Met voetreflextherapie kan ik je spijsvertering stimuleren om het zo goed mogelijk te doen, waardoor je klachten verminderen. En we kunnen kijken of er mogelijkheden zijn om bijv vaker te bewegen, je voeding te veranderen en eventueel probiotica in te zetten.

Mail me gerust!